Ma olen enam kui kindel, et igaüks teab mis on Wolt. Kui ei tea siis see on selline rakendus, kus saab tellida toitu restoranist, sööklast vms koju, kontorisse jne. Ma ei oska seda kuidagi paremini kirja panna. Kuid mina hakkasin toidukulleriks. Nimelt hakkasin tööle Woltis. Tööle hakkasin oktoobris 2019 ehk kui tellid toidu siis mina võin selle tuua sulle koju. Tegelikult on see väga väike protsent, et mina just toon kuna kullereid on meeletult palju üle Tallinna.

Minu lugu tee Wolti on omamoodi seiklus. Nimelt eelmisel aastal märtsi kuus kandideerisin Wolti. Tekstid pähe õpitud kuna kohapealne jutt on siiski inglise keeles ja mina, kes inglise keelt väga ei mõika, võtsin seda tõsiselt. Parkisin ilusasti auto ära, kõnnin ja vahepeal ka jooksen. Jõuan siis kohale, teen meili lahti ja on tulnud teada Wolti poolt, et jääb ära. Esialgu oli pandud sinna kirja, et Stockholmi grupp, kuigi kõik ajad, aadressid klappisid just minu omaga. Väga imelik ja vaatasin siis järgmist meili ning tuli välja, et siiski oli minu kohtumine tühistatud. Tore! Ma olin päris vihane kuna olin tasunud parkimise eest, sõitnud linna ekstra, lapse jätnud hoidjale ning tulemus 0. Teavitati sellest sama päeva hommikul. Mis seal siis ikka, läksin eluga edasi ja mõne hetke pärast teavitus, et ei soovigi uusi kullereid. Meel kurb ja elu edasi..

Nüüd selle aasta septembris hakkas taaskord Wolt minu elus ellu ärkama. Lisaks sellele, et minu õe mees töötab põhitööna Woltis, oli ka muud lisa märgid, et peaksin taaskord selle ette võtma. Nägin tänavapildis väga palju Wolt jalgrattaga kullereid, ühel tuttaval oli Wolti kott autos. Viimane piisk oli see, et Marliis läks Wolti. See oli minu märk. Registreerisin end ära ja üsna ruttu sain ka vastuse, et olen oodatud ja pidin märkima sobiva kuupäeva.

Sobiva kuupäeva sain sätitud kuidagi eriti hästi. Päev läks sellel päeval väga ludinal. Nimelt alustasin oma hommikut kiirelt ja tormakalt vanaema juurde liigeldes, tormates kooli, mõned tunnid koolipingis istutud ja kiirelt Hannale järgi. Mõned tunnid vanaema juures istumist ning siis viisin Hanna G* juurde.  Ma mäletan, et olin sellel päeval hullult paanitsemas. Vanaema juures veetsin aega ja tallusin edasi-tagasi ning tuupisin kõnet. Kirjutasin veel Marliisile ja lihvisin oma kõnet. See ajas mu veel rohkem paanikasse kuna olin esimese variandi pähe juba saanud. Olin kartuses, et äkki seekord juhtub samamoodi nagu eelmisel korral. Lihtsalt tühistatakse.  Õnneks ei olnud niimoodi. G* juurest liikusin otsemaid Wolti.

Wolt toimus ja kohale jõudes oli ruumis veel mõned inimesed. Sellega ma juba arvestasin, et ei ole seal üksinda. Paluti meil istuda seal ja oodata mõned minutid. Mõne aja pärast tuli inimene meiega inglise keeles rääkima. Tutvustati Wolti, selle ajalugu, kuidas app töötab ja palga arvestusest räägiti. Endamisi kordan peas teksti, sest olin enam kui kindel, et pean esimesena rääkima kuna istusin tema paremal pool ja esimeses pingis. Lood olid järgmised, et juttu ei pidanudki rääkima. Olin väga õnnelik selle üle kuna kartsin seda meeletult. Inglise keel ei ole kõige parem sõber mul kuigi tahaksin ja aina üritan selle poole püüelda.

Kuna oli Hanna vaba päev mul siis otsustasin töölepingu koheselt vormistada ja tööle asuda. Nii ma sain endale jope, külma- ja soojakoti. Autosse minnes panin rakenduse koheselt tööle ja mõne minuti pärast saingi oma esimese tellimuse. Minu esimene tellimus oli foorumi juures olev Vapiano. Sellel päeval tellimusi tuli ja tuli. Olin väga rahul teenitud tasuga ja koormus oli samuti piisav. Piisavalt, et suutsin ka järgmisel päeval teha ja ka sellest järgmisel päeval.

Eriliselt meeldib see, et Wolt teeb pidevalt lahedaid boonuseid. Näiteks kui teed 30 tellimust nädalavahetusel siis saad juba ekstra raha. Kahjuks on nädalavahetused minust ringiga mööda käinud kuna enamasti on muud tegemised. Ühel pühapäevasel päeval sain ma boonuseringi. 10 tellimuse eest lisa 7€.

Minu edasised Wolti püüdlused on olnud väiksemad kui esimesel nädalal kuna olen olnud tihti reisil. Olen ka äärmiselt laisk hommikuste ärkamistega, et olen viinud Hanna pigem vanaema juurde kui lastaeda. Kui olen vanaema juurde viinud siis ma ikka üritan võimalikult kiirelt Hanna juurde pääseda kuna vanaema on päris vana.

Nüüd ma taas üritan Wolti käsile võtta kuna raha on vaja teenida. Proovin oma hommikused ärkamised korda saada ja end paremini käsile võtta erinevates valdkondades. Tulemus on küll paranenud kuid võiks veel paremini minna.

Nüüd on Woltis toimunud palju muudatusi seoses koroonaviirusega. Nüüd peab toidu jätma ukse taha või värava taha. Näiteks ühele jätsin ma väravaposti peale. Ma kartsin edasi liikuda kuna aia peal oli kiri “kuri koer”. Ilmselgelt siis ma aeda liikuma ei hakka. Helistasin ja teavitasin, et jätsin sinna. Ka sellega sai nalja kuna ma ütlesin kogemata, et jätsin tänavaposti peale.. 

Tellimusi Woltis on jäänud üha vähemaks. Kahetsen, et kahel korral ütlesin oma graafikust ära. Kuid tegelikult sain ma olla sellel nädalal mitu korda graafikus. Ma panin end kirja 8 päeval ja sain kas tunnipalka või siis kohtade pealt kui ületasin oma tunnipalga. Ma panin endale ka misiooni ja selle ma ületasin. Olen äärmiselt õnnelik enda üle ja nüüd jään oma “dollareid” ootama. 

Nüüd ma ilmselt mitu päeva Wolti ei tee ja ilmselt ei tee ka lähiajal. Kui peaksin kodus istumisest ära tüdima ja näen, et Woltis on siiski veidi paremaks läinud siis vean ehk end välja ka Wolti teenindama. Hannat ma nüüd mõnd aega lasteaeda ei vii.