Laupäevasel päeval käisime sõitmas väheke ühistranspordiga. Nüüd ma tunnen, et ei taha enam eales sõita ühistranspordiga, isegi kui peale makstakse. Päev hakkas sellega, et õues oli maru vihmane. Tahtsime minna Viru keskusesse aga mõtlesime, et käime autoga teised käigud ära ja siis lähme linna hoopis bussiga. Teeme justkui päeva huvitavaks. Jah, see päev läks huvitavaks küll.

Kõigepealt sõitsime autoga Viimsisse. Mu emps ostis Andrile juba koolipluusid ära. Järgmisel aastal sügisel on hull tung ja puudus suurustes. Nii siis tahtis seda vältida. Kui pluusid olid ostetud siis otsustasime sõita autoga Piritale ja jätta auto sinna Pargi&Reisi parkimisplatsile. Justnimelt sinna me auto ka jätsime. See on üsna hea viis, eriti kui linnas pole kuhugile parkida. Kogusüsteem toimib ühiskaardiga, mille peale peab olema laetud 3€. Tõkkepuu avamisel võetakse kaardilt 3€ tagatiseks. Kui võtad auto enne kella 03:59 ära siis saad kaardile need 3€ tagasi. Kui miski pärast peaks juhtuma see, et ei jõua selleks ajaks autoni siis seda 3€ tagasi ei kanta. Lisaks kui pargid siis on ühistransport ka tasuta. Parklasse valideeritud kaardiga saab bussis sõita koos nelja kaassõitjaga.

Täpsem info – https://www.tallinn.ee/est/Pargi-ja-Reisi

Kui olime auto jätnud Piritale läksime edasi bussiga linna. Linna sõit läks üsna valutult kuid rahvast oli bussis väga palju. Nii me sõitsime seal nagu kilud karbis. Bussi tuli lisaks meile ka veel üks jalutuskäru. Väga kitsas oli olla. Kadriorust tuli üks alkoholi joobes inimene peale. Ta lõugas ning haises seal. Seda oli üsna kole kuulata.

Lõpuks kui saime bussist maha läksime järgmise bussi peale. Ka seal oli üks joobes inimene, kes kritiseeris, et mina käruga bussi ronin. Suhteliselt naljakas oli kuulata seda jura. Me sõitsime edasi paar peatust kino Kosmose poole. Kahjuks oli seal üks pood kinni kuhu tahtsime minna. Tulime sama targalt tagasi aga seekord trammiga. Tramm oli peatuses ja meid ei lastud sisse. Väga imelik olukord oli. Niisiis ootasime järgmist trammi ja üsna ruttu olime tagasi Viru keskuse juures.

Külastasime ka India poodi. Seal olid kõik India tooted. Vaatasime seal ringi ja tõesti oli tunne, et olime hetkega Indias. Kõlas India muusika, India lõhnad ja poemüüja oli isegi Indiast. Mina ostsin sealt ühe mahla, mis oli väga omapärase maitsega. See oli nagu hapukas aga samas magus. Järel maitse oli samas kibe. Lisaks ostsin ühe kommi. See oli tegelikult hea aga seda paki seest kätte saada oli justkui raketiteadus. Ma nägin nii palju vaeva, et oleksin juba tahtnud prügikasti visata aga kuna see kommike maksis 50senti siis nagu ei raatsinud ka.

Me käisime kaubamajas, emps ostis paar asja sealt ja siis läksime Gustavisse sööma. Teel Gustavisse kohtusime mingite pubekatega. Lifti tuli ka teine naine koos lapsevankriga. See naine liftis oli kohe suhteliselt ebaviisaka olemisega kuna hakkas seal kohe kamandama kus keegi peab seisma, et tema saaks ka lifti. Naljakas, et ei võinud natukene oodata kui inimesed justkui ärkavad ja mõistavad olukorda ning vastavalt siis reageerida. Kui naine oli liftist väljunud käratas ta pubekatele, et käigu trepist. Pubekad muidugi solvusid ja hakkasid seal ropendama. Mul oli nii vastik vaadata kuidas roppe sõnu tuli ja isegi ei märgata, et väiksed lapsed liftis ning nad võivad järgi öelda. Okei, ma saan aru, et paar sõna aga tervelt 3 korruse vahet kuulsime kuidas nad kordamööda roppe sõnu sellele naisele panid. Oleks siis humoorikad olnud, sest tõesti oli naine ebaviisakas aga need olid nii seosetud.

Gustavis võttis emps koogi ja mina võtsin kanapasta. See oli nii hea, et mul tekkis nii kanapasta isu, et tahtsin ka kodus seda valmistada. See kaste oli megahea. Peale Gustavit läksime bussiterminali. Ka seal nägime joobes inimest, kes kakerdas seal. Uskumatu! Õnneks tuli buss kiirelt ja saime sealt vaatepildist minema.

Tagasi teel oli bussisõit kõige normaalsem. Sõit läks kiirelt ja varsti olimegi auto juures. Tagasimakse ühiskaardile tuli koheselt ja mingeid probleeme Pargi&Reis süsteemis ei olnud. Kuid järgmisel korral mõtleksin hoolikalt kas ikka lähen bussiga kuna toimuv bussis oli veidi häiriv ja ebameeldiv.