Ma ei tea kui paljud teist teavad aga ma ostsin endale kuskil kaks kuud tagasi iPhone  telefoni. Ma peaksin olema piisavalt hull, et seda poest osta. Niisiis vaatasin kasutatud telefonide poole.

Kasutatud iPhone hinnad olid ka piisavalt kõrged, et tundus see ost suhteliselt mõtetu. Mõtlesin erinevaid variante, kuidas ma siiski saan endale iPhone telefoni. Vaatasin ja uurisin maad järelmaksu kohta. Olin juba valmis kulutama selle raha ja uuena poest ostma kuid ühtäkki nägime kuulutust sellele soovitud telefonile.

Ma enam täpselt ei mäleta kust see kuulutus välja imbus. See vist oli õunaturust aga pead panti ei anna. Helistasime ja uurisime kas on alles. Telefon oli alles ja oli nõus veel hinda alla ka laskma. Eriti luksus. Lisaks oli telefon just seal piirkonnas, kus oli mul vaja minna, vaid paar maja edasi. Hinna saime tingitud alla korralikult.

Kohale sõites vaatasime telefoni üle. Telefon oli suhteliselt hullus seisus. Kriime ja kraapse oli nii esiklaas kui tagaklaas täis. Kuna telefon ise oli 256GB ja hind väga magus siis mind need kriimud siiski ei seganud. Nagunii on ümbris peal ja kaitseklaas ka. Lisaks  eks need kriimud tulevad ka minu kasutuse ajal kui isegi oleksin selle poest tutikana ostnud. Lisaks karbis oli mitte originaal laadija, mille puhul andis telefoni hinnast alla. Diil sai igatahes tehtud!

Telefon sai minuga olla sirka kuu aega kui see mul kuidagi kukkus ja tagaklaas katki läks. RIP ma ütlen.. Vaatasin juba palju maksab selle parandamine, 300+ eurot!!! Üle mõistuse, olin nii vihane ja kuri. Vaatasin veel erinevaid variante kuniks avastasin, et see müüja andis mulle kaasa arve, kus oli ostetud telefonile kahjujuhtumi kindlustus. Ma olin õnnest nutmast. Järgmine paanika oli mul see, et äkki on võltsitud. Arve peal nimi oli ka nagu ma ei tea mis. Ilmselt välismaa nimi, sest seda oli võimatu hääldada ja tundus nagu keegi oleks selle nime välja mõelnud köögis istudes, viina pits kõrval. Need olid mu esimesed emotsioonid.

Mõne aja pärast võtsin julguse kokku ja üritasin helistada poodi. Ma ei suutnud sellega hakkama saada ja lasin emal helistada. Nii saime teada, et tegemist on õige arvega ja tõe poolest saan viia selle kindlustusse.

Järgmisel päeval võtsin sammud poe poole, kaasas katkine telefon ja hirm. Vastu poest sain paberid ja asendustelefoni. Jumal tänatud, et sain asendustelefoni. Ma ei oleks ära kannatanud seda aega. Mu telefon oli remondis kokku 2 nädalat. Kokkuvõttes sain ma täiesti tutika telefoni. Ilmselt sellepärast, et mul ka telefoni ääred olid kriimustatud ja need kriimud tulevad väga kergelt mustale telefonile. Lisaks kui nad oleksid mu telefoni ära parandanud siis oleks kehtinud see kahjukindlustus edasi. Kui annavad uue telefoni siis lõppeb ka kindlustus. Niisiis teevad nii, et neile odavam.

Kui sain oma telefoni tagasi olin nii õnnelik. Ma igatsesin telefoni nii väga. Just seda suurt ekraani. Asendustelefon oli ka imepisike iphone. Ma pidin kohe luubi appi võtma. Nali, aga peaaegu nii oli. Panin kõik tähed ja ikoonid max suurusele, et midagi näha.

Päev enne telefoni “valmimist” sain alist ka kaitseklaasi kätte aga kardan veidi seda kuna see ei tundu üldse klaas vaid mingi plastikust “kaitseklaas”. Vahepeal mõtlesin, et äkki peaks ostma juurde kaitseklaasi aga need nii kallid poest ostes. Vaatasin hinda 20-25€. Selle eest ma saaksin alist juba 13-17 kaitseklaasi. Nüüd ootan vaid kaitseümbriseid ja siis tunnen ehk veidi end paremini, kui originaal ümbrised ümber. Äkki siis peab kauem vastu kah. Loodan siiralt!