Ateena, day 3

Meie kolmas päev hakkas väga rahulikult. Käisime ringi. Vaatasime vanalinnas ringi. Ostsime natukene suveniire ja muud kraami. Käisime seekord söömas teises kohas- Potato king.

Õhtu poole läksime me põgenemistuppa. Kodulehel polnud palju infot selle kohta. Otsustasime minna sinna jala. Tahtsime küsida, et kas see on ka inglise keelne ja lihtsalt uurida selle kohta. Teel sinna läbisime väga õudsa linnaosa. Vähemalt meile tundus. Tänavatel oli päris palju inimesi ja kõik olid tumedanahalised. Me vist olime ainukesed turistid sealses piirkonnas. Vähemalt näha tänaval oli. Nad kõik vaatasid meid. Ma pole kunagi kartnud reisil olles ja seal ma väheke tundsin hirmu.

Kohale jõudes ei saanud me aru kus see täpsemalt asub. Küsisime ühest kohvikust järgi ja saime juhised. See põgenemistuba on tehtud kellegi korterisse. Kõlas meile õudsalt aga ikkagi läksime sinna. Kõndisime siis teisele korrusele nagu oli kirjas. Tegelikult oli see kolmandal korrusel. Helistasime uksetaga kella ja võttis vastu. Automaatselt läks uks lahti. Meelis vaatas sinna sisse ja oli imepisikene ruum. Me ei julgenud edasi minna. Vahepeal läksime me kõik sinna sisse aga ei julgenud ust kinni panna. Ilmselt oleks see lukku läinud. Helistasime uuesti uksekella. Ei saanud ikkagi mingeid vastuseid. Tahtsime juba ära minna aga proovisime siiski viimast korda uuesti. See mees tuli välja. Seljas õudsad riided. Minu arust oli veel mingi maaling näkku ka tehtud. Ma pole 100% kindel aga hirmus oli küll. Küsisime oma lisaküsimused ja ta kutsus edasi.

Läksime uksest sisse ja seal oli tehtud väga lahe õhkkond. Vahepeal tuli suitsu tossumasinast. Pirn vahetevahel kustus ja läks uuesti põlema. Selline tunne oli nagu oleksid jõudnud kuhugile kindlusesse. Seinad olid kõik 3D tapeet kividega. Uksed olid vanaaegsed. Muusika juures ja põrand oli tehtud nagu oleksid õues.

See inimene rääkis meiega, lugesime mingi lehe läbi ja juhatas meid tuppa. Esimene kohake oli väga kitsas ja pidi leidma sealt võtme, et teha niiöelda aiavärava lahti. Sealt edasi oli juba keerulisem. Pidime leidma mutrivõtme, et teha lahti luugi, kust pidime pärast sisse ronima. Sealt edasi oli juba täitsa raske. Seal ruumis viibisime kõige kauem. Mitte midagi ei saanud aru. Tahtsime juba loobuda aga siiski ei teinud seda. Vahepeal tuli selline õhupuudus ka aga väga hulluks ei läinud. Kui saime järgmisesse tuppa siis asi läks liikuma. Saime seal väga ilusasti hakkama. Seal oli viimase ukse võti ja siis oligi mäng läbi.

Peale seda kõndisime koju. Väsitav päev sai läbi ja aju sai mõtlemisest puhata. Selle päeva õhtul mängisime ka kaarte ja peale seda läksime magama.

Ateena, Day 4

Ärkasime ja sõime. Läksime sellel päeval randa. Sinna sõitis meeletult kaua. Trammiga saime sõita päris tükk aega enne kui jõudsime mere lähedale. Syntagma väljakult viis meid sinna tramm number 5. Kalamaki peatuses tulime maha ja läksime Kalamaki randa. Mina suutsin muidugi rätiku maha unustada. Ostsin rannast rätiku. Seal käisid ringi rätiku müüjad ja massaaži pakkujad. Tingisin oma suure rätiku hinna 7€ peale. Algselt hind oli 10€ ja siis tegi hinna 8€ peale. Rätikuga olen igaljuhul rahul.

Mõnus oli päevitada. Mõnus soe ilm oli ja vahete vahel tuli hellitavalt külm tuuleke. Merevesi oli siiski külm. Vahetevahel kastsime küll aga niimoodi ujuda ei soovinud. Mõned turistid või kohalikud käisid ikka täitsa ujumas.

Panime tähele ka seda, et tulime ühe teise seltskonnaga samal ajal randa ja nemad said ennem pruunimaks kui meie. Nad määrisid endale mingid kreemi peale. Lõpuks läks Meelis küsima, et mis nad peale panevad. Saime teada ja õhtul ostsime endale ka. Mina ei märganud, et see oleks kuidagi kiiremini toiminud minu peal. Samas ei oska ka öelda. Äkki ilma kreemita ma ei oleks nii pruun nagu ma praegu olen 😁

Õhtu poole käisime söömas meie lemmik kohas Goody’is. Muidugi kolasime ka veel vanalinnas.

See päev oli selline puhkuse päev kuna olime eelnevad päevad nii palju jalutanud, et väga ei jaksanud midagi teha. Tahtsime lihtsalt puhata. Tegime leboma päeva kuna jalgadel oli juba tunda, et palju kõndinud. Minul veel lihased ka veel valutasid.