Hommikul oli äratus päris vara. Pidin ärkama ja koheselt Hanna riide panema. Mõne aja pärast me juba tormasime lasteaia poole. Helistasin ka ette, et jääme natukene hiljaks. Hiljaks siiski väga palju ei jäänud.

Lasteaias tegin mõned pildid kuna õhtul järgi ei saanud minna. Kuidas ikka saab reisil olles järgi minna? Igatahes järgi läks hoopis G* tädi. Niisiis üritasin võimalikult palju juhiseid anda, et ikka Hanna ilusasti kätte saada. Hiljem siis viidi Hanna oma vanavanavanaema juurde. Täpselt nii! Just nii suur tema tiitel ongi.

Teel lennujaama läks mul saabas katki. Tald läks katki. Kuna me läksime lennujaama trammiga siis saime korra ka poest läbi käidud. Ostsime liimi ja alles lennujaamas liimisime mu papu kinni.

Lennujaamas läks aeg nii kiirelt. Seejärel lennukis aeg venis ja venis. Esiteks oleme veidikene pettunud lennufirmas. Minu kõrval oli vaba koht ja me ei tohtinud ikka kõrvuti istuda. Me isegi ei tahtnud jamama hakata. Niisiis pikk tee oli ja aeg läks aeglaselt. Esialgu hakkasin ma lugema raamatut. Mõne aja pärast tegin väikse pausi, et meiki teha. Lugesin mingi hetk edasi ja siis kuskil pooltundi magasin. Aega oli ikka palju palju üle. Ausalt öeldes oli see kõige piinarikam reis. Just aja suhtes. Kitsas oli ka ja selga pidi liiga sirgelt hoidma seal.

Kohale jõudes oli väga tore sirutada jalgu. Pikk tee oli läbitud. 2.5h üksinduses. See selleks. Meie maandusime ja kõndisime lennujaama läbi õue. Õues oli suhteliselt soe. Palju soojem kui Eestis. Minule nii tundus. Ma ei tea kuidas empsile tundus. Ta oli pigem mures kuhu edasi me peame minema. Ta küsis ühe eestlase käest, kellega ta kõrvuti lennukis istus. Kuna ta on viibinud seal rohkem kui meie siis juhatas ta meile teed. Me alguses ei teadnud mitte midagi ja meil polnud mitte mingeid pileteid ega midagi. Otsustasime kohapeal vaadata. Minu meelest tegime me õigesti, et valisime just selle tee. See naine soovitas meil võtta rong ja nii me tegime.

Me saime rongi päris soodsa hinnaga. Ostsime kohe edasi tagasi pileti. Lisaks saime kupongid. Nendega sai paljudes kohtades palju odavamini. Kasutasime seda mõnel korral. Sellest siis lähemalt all pool.

Rongis avastasin, et meie riigiga on neil teine pistikupesa. Meile polnud seda keegi öelnud ja keegi ei tuletanud nagu meelde ka. Tegelikult olin ma sellest mitmeid kordi kuulnud ja lugenud. Need meenusid alles siis kui ma tegin avastuse, vaadates seda pistikupesa.

Rongiga sõitsime Liverpool Street jaama. Sealt võtsime feik subway saia. Mina võtsin kanaga ja emps sinihallitusjuustuga. Suundusime ei tea kuhu. Aimu meil ei olnud kuhu minna või mida teha. Nii kui sealt välja saime panime neti sisse ja vaatasime kuhu suunas minna. Nett oli mul päris aeglane. Inimesi oli sealse kohapeal väga palju.

Liikusime esimesena siis Tower of Londoni poole. See on siis ajalooline kindlus Londonis. Seal me kasutasimegi esimese kupongi ära. Saime kaks piletit ühe hinnaga. Kuna kell oli päris hiline siis pidime selle tiiru päris kiirelt läbi käima. Meile öeldi, et tavaliselt inimene viibib seal 2 tundi siis meie saime hakkama kuskil tunniga. Mulle endale väga meeldis seal. Seal vaade oli päris kena. Leidsin sealt endale ka mehikese. Koju kahjuks ma teda kaasa ei saanud võtta ja üldse ta tundus kurt-tumm olevat (vaata pilti 😆). Eriline vaatamist väärt olid need juveelid. Need särasid nii ilusasti. Samuti need kroonid.

Peale seda kõndisime Tower Bridge poole. Ostsime sealt ka pähkleid. Kõndisime kuskil poole sillani ja kõndisime samat teed tagasi. Kuna kell oli hiline siis pidime mõtlema välja edasise plaani.

Plaan oli käia ka kiiruga London Eye peal ära. Sinna sõitsime me laevaga. Ma ei teagi kuidas kohalikud nimetavad seda aga ütleme nii, et see nagu veebuss. Läksime kogemata üks peatus varem maha. Me kuidagi mäletasime peatust valesti või kuulsime valesti. Igatahes seal me maha läksime ja kõndisime see järel sinna vaateratta poole. Saime õnneks viimasel minutil piletid. Samuti kasutasime kupongi kus saime kaks piletit palju odavamini. Hetkel ei oska öelda kas saime samasuguse soodustuse nagu lossis või natukene väiksema soodustuse. Siiski võitsime väga palju kasu.

Vaaterattale läksime me viimastena. Vaade oli nii super ilus, et tuli täpselt meelde see video. Enam vähem samad tunded võisid olla 😁 Ma pakun. Igatahes nägime seal nii palju. Big Ben paistis ka väga ilusasti seal aga kahjuks seda renoveeritakse või midagi seal tehakse, et need reelingud on ees. Niisiis õieti me seda Big Beni ei näinudki. Sellest pole aga midagi, sest olen kindel, et kunagi tulen veel siia kaunisse linna.

Peale London Eye peal käimist jalutasime seal piirkonnas. Seal oli ka mingi jõuluturu moodi kohake. Seal müüdi palju erinevaid asjandusi. Tehis lund müüdi ka. Seal kõndides tuligi täitsa jõulutunne. Uskumatu!

Peale suurt matkamist hakkasime liikuma hotelli poole. Liikusime siis bussi peale. Kaart ega midagi ei olnud. Bussipiletit bussist ei müüda. Heasüdamlik bussijuht lasi meid läbi ja sõitsime siis jänest. Läksime sinna teisele korrusele ja nautisime linna võlusid.

Sõitsime kuskil pooltundi enne kui jõudsime oma hotelli. Käisime toast läbi ja laadisime natukene telefoni. Telefoni laadimine käis läbi teleka. Oli valik kas jätta telefon rippuma või pista see teleka niiöelda sisse. Valisime teise võimaluse.

Kohalikust “keldripoest” saime nii õhtu- kui ka hommikusöögi. Enne magama minekut vaatasin ka veidikene telekat. Telekast tuli päris põnevad saated. Algselt vaatasin mingit lemmiklooma saadet, kus loomaarstid ravivad neid. Teine oli politsei ja kiirabi tööst. Kolmas oli aga metroodest. Kahjuks tuli hull väsimus peale, et lubasin endale seda kunagi kuskilt netist järgi vaadata.

Minul sai aga aku tühjaks enne London Eye peale suundumist. Niisiis mul endal polegi sellest mingeid pilte. Kõik on empsi telefonis. Arvan, et seda näete pigem mu reisivideos. Nüüd aga ülejäänud päeva pildid.