Ükspäev käisime me Hannaga Pärnus. Hakkasime sõitma. Tegin peatuse Märjamaal. Sõitsime esimese asjana randa. Käisime rannas. Ilm oli väga tuuline, kuid Hannale meeldis olla seal. Mul olid veel liivakasti mänguasjad kaasas. Hanna kaevas ja möllas liivaga. Nii lahe oli vaadata. Mul aga hakkas telefon tühjaks saama. Pidin piirama oma neti kasutamist. Vaatasin ringi ja märkasin, et nii palju soomlasi oli mu ümber. Nad kõik päevitasid ja mõni läks ka ujuma. Mul hakkas nii külm neid vaadates. Mina ise istusin rannas magamiskotiga ja pusa oli ka veel seljas. 

Mingi hetk hakkasin liikuma rannast ära. Tahtsin Hannaga minna tervise paradiisi kuid mõtlesin ümber. Sinna ma siiski ei soovinud minna. Niiöelda kahel põhjusel. Ma olen seal juba käinud ja minuga koos on Hanna. Kahekesti me ei oleks seda nautinud. Ma otsustasin, et lähen sinna viking spasse. Nii ma ka tegin. Kuna mu aku oli väga tühi siis mul oli hädasti vaja laadida. Ma unustasin kassast küsida kas saan telefoni laadima jätta. Õnneks ma märkasin seal riietusruumis pistikut. Panin sinna laadima nii, et üks ots oli kapis ja teine oli seinas. 

Käisime vee- ja saunakeskuses ehk “Viiking saaga” oli lahe. Pilet oli 7€ ja Hanna tasuta. See oli omapärane. Usun, et talvel on seal palju ilusam. Hetkel oli liiga palju päevavalgust. Muidu sealne stiil oli nagu koopad. Hanna algul kartis vett. Järgmine hetk niimoodi sulistas, et mul oli juba ebamugav. Ainuke miinus oli seal see, et nii väikeste laste peale pole mõeldud. Lastebasseinis oli Hannal vesi rinnuni. Niisiis mina väga nautida ei saanud. Kuid väheke sain seda teha saunades. Proovisime kõik saunad läbi. Mõnes olime vähem, mõnes rohkem. 

Esimesena külastasime basseine. Kõik proovisime läbi. Ainult Hanna ei käinud jaapani basseinis, mille kraadid on 40kraadi. Järgmisena oli kord saunade juurde. Läksime algul katusele iglusauna. See on viikingite saun. See oli täiega mõtetu. Seal polnud isegi soe. Seal oli hästi väheke kraade. Ma loodan, et jõudsin sinna liiga vara, et seda alles köetakse või miskit. Igatahes oli mul sellega pettumus. Tulime kohe välja.

Niiske soome saun oli täpselt samasugune nagu meil kodus on. Ma ei saanud kuidagi aru, et see erineks sellest. Seal me väga pikalt ei istunud.

Järgmine oli kadakane saare saun. See oli päris hea lõhnaga. Hannale aga ei meeldinud see üldse. Kui sauna läksin siis istusin sinna pingi peale, mis ukse ees oli. Saun ise oli mega pisikene. Kuna nägin, et Hannale ei meeldinud siis väga kaugele ei tahtnud ronida. Nii kui maha istusin siis Hanna hakkas ukse peale koputama ja tahtis välja saada. Istusime veel veidikene ja siis läksime välja. Hanna oli õnnelik selle üle. 

Järgmine oli sanaarium. Ausalt ma ei tea mis asi see on. Googeldades nüüd – Sanaariumi eelis on madal temperatuur, mis võimaldab olla saunas pikali kuni 20 minutit. Väga sobilikuks peetakse sanaariumi just lastele ja eakamatele ning kõigile neile, kes ei pea lugu kõrgest temperatuurist. Aroom stimuleerib nahaalust vereringet, värviline valgusmäng lummab meeli ning aitab lõdvestada keha ja lihaspingeid. Seal me olime kauem kui eelnevates saunades. Mulle aga see ei meeldinud, igav hakkas.

Aroomi-aurusaunas oli päris tugev aroom. Ma hakkasin kohe köhima. Kui istusin maha siis Hanna hakkas köhima. Päris raske oli seal istuda niisiis tulime päris ruttu sealt ära. 

Järgmisena minu lemmik. Koguaeg Hannale rääkisin, et seal oleme kauem. Valmistasin teda sellega ette. Niisiis auru-soolasaun. Ausalt öeldes polnud see midagi väga erilist. Muidu mulle meeldib soola saun väga. Määrisin ennast ja Hannat soolaga kokku. Mõnulesime ja siis pesime ennast puhtaks. Üllatavalt hästi pidas Hanna vastu. Tubli laps!

Peale seda oligi meie spaa tuur tehtud. Panime riidesse ja hakkasime liikuma lottemaa poole. Lottemaa pilet oli eelmüügist 17€ ja Hanna viimast aastat tasuta. Muidu oleks ka pilet eelmüügist 17€. Kohapeal mõlemad piletid 20€.

Lottemaale jõudsime kuskil kella 3st. Täpselt kell 18:00 olime me parklas ja hakkasime minema sõitma. Meie plaan oli edasi sõita ka Lätti aga selline väsimus oli peal. Samas olime juba pool teed sõitnud. Oleks ju võinud. Nüüd kui mõtlen siis natukene kurb, et seda siiski ei teinud. Oleks ööbinud seal ja järgmine päev oleks kindlasti jaksanud sõita. Aga see selleks. Mis mul viimasel hetkel pähe tuli oli see, et ma olin juu PÄRNUS!! Mu sugulased elavad Pärnus ja ma ei tulnud üldsegi selle peale, et külla minna. Nagu peata kana. Uskumatu kuidas niimoodi sain ma unustada või ma ei teagi.. Oleksin kindlasti tahtnud külla minna neile ja oleksin tahtnud ka vanaisale külla minna. 

Nüüd lähiajal proovin selle uuesti ära teha ja seekord pean suutma ka lätti minna. 

On kedagi kes tahaks liituda, sest mul oleks kolm kohta veel? 😄


Mina olen siis teist korda Lottemaal ja Hanna näeb esimest korda oma silmadega Lottemaad aga samas on käinud, kui ta mul kõhus oli. Äkki nägi miskit nabaaugust.. See oli nali 😄