Täna ma olin täitsa kodune. Ma mingi päev ostsin ära kõik asjad mida vaja küpsiste tegemiseks. Täna aga võtsin kätte ja tegin valmis. Lõpp tulemus mulle ei meeldinud kuid teised kiitsid heaks. Kuid jagan ka teiega seda retsepti. Kuna meil pole köögikaalu siis ilmselt läks miskit nässu 😄


Maagiliselt ilusad ja kutsuvad nad siiski ei ole 😆

Mida vaja? 

250g jahu

1tl küpsetuspulbrit

170g võid

185g pruuni suhkrut

110g valget suhkrut

1tl vaniljeesentsi (mina kasutasin rummi oma)

1 muna

1 munakollane

Pakk šokolaadinööpe
Mida teha? 

  1. Soojenda ahi 165 kraadini.

  2. Pane valmis küpsetuspaberiga ahjuplaat/plaadid. 

  3. Sega jahu ja küpsetuspulber kaussi. Lisa ka veidi soola. 

  4. Sega teises kausis hoolikalt kokku sulatatud või ning pruun ja valge suhkur. Lisa vanilje, muna, munakollane ja sega kuniks segu on ühtlaselt kreemjas.

  5. Lisa valmistatud segule tasaselt segades jahu ning šokolaadinööbid.

  6. Tee tainast küpsised ja aseta need küpsetusplaadile, jättes ruumi ka kerkimiseks.

  7. Küpseta eelsoojendatud ahjus 15-20 minutit või kuniks ääred on kergelt pruunid.

  8. Lase küpsistel jahtuda ning naudi!
Väike soovitus. Mina sain kokku 12 küpsist. Ilmselgelt oleksin ma saanud veidi rohkem kui oleksin teinud väiksemad. Mina tegin ühe panni peal kahes jaos kuid kui tegin teist korda siis tainas oli juba veidi kivistunud kausi külge. Niisiis soovitan teha kõik küpsetuspaberile valmis isegi kui sul ainult üks ahjuplaat. Parem siiski kui küpsetuspaberile kivistuvad. Hiljem lihtsalt halb kraapida kausist.

Minu šokolaadinööpideks oli m&m kommid. Arvan, et mul läks suhkrut natukene liiga palju. Kuid muidu on ikkagi söödavad. Kindlasti teen neid veel ja proovin ka miskit uut ning põnevat välja mõelda, mis uusi maitseid teha..
🤗